CSATLAKOZZON ÖN IS PROGRAMUNKHOZ,

HOGY Az Ön ellátási körzetébe TARTOZÓ BETEGEK IS hozzájuthassanak

AZ INGYENES FELMÉRÉS ADTA LEHETŐSÉGEKhez!

A “Tovább ne törj!” Országos Kockázatfelmérő Programot az Amgen és a Magyar Osteoarthrológiai Társaság közösen indította, melynek célja a csontritkulás szempontjából veszélyeztetett lakosság (jellemzően 65 év felettiek, illetve 50 év felett azok a betegek, akiknek korábban csonttörése volt) tájékoztatása, valamint a körükben történő személyes kockázatfelmérés. A kezdeményezés 2018 őszén indult útjára és mostanra a támogatók és partnerek köre is egyre szélesebbé vált, hogy még határozottabban ráirányítsa a figyelmet az oszteoporózisra, mint az idősödő társadalom népegészségügyi problémájára.

A Programban 2019 őszén partnerünk A Családorvosi Tanszék (Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar) is – így a szükséges információkról a tanszék honlapján is tájékozódhatnak.

A kampányt 2019. október 20-tól az Oszteoporózis Világnapját követően televíziós megjelenések sora és patikai kockázatfelmérés is kíséri az Amgen, a Béres Zrt., a BENU Zrt. és az Oszteoprózis Betegek Országos Egyesülete támogatásával. Ennek hatására, várhatóan, a háziorvosi körzetekben, így az Ön körzetében is jelentkeznek majd olyan potenciális betegek, akik a csontritkulás kapcsán érintettek lehetnek és érdeklődnek az ingyenes kockázatfelmérés lehetőségéről.

Mit kap ön a regisztráció mellé munkájának támogatásához?

Regisztrációja mellé betegei számára ingyenes betegedukációs csomagot biztosítunk, az Ön által igényelt mennyiségben, Önnek pedig tájékoztatót és részletes leírást a pár perc alatt kitölthető online FRAX teszt használatáról.
A betegedukációs anyag tartalmazza a kockázatfelmérés alapján kitölthető eredménylapot és a kapott eredményhez tartozó rizikókártyát.

Valamint Ön számára egy CERITFICATE-et:
A programban résztvevő háziorvosok részére a programot követően elismerésünk és köszönetünk jeléül hivatalos a Magyar Osteoporisis Társaság által validált Certificate tanúsítványt nyújtunk át, melyet minden a programban résztvevő háziorvosnak biztosítunk. – ide kellene erről a certificate oklevélről egy nézőkép, látványterv.

Mit kell Önnek tennie ha csatlakozik a programhoz?

Október 21-től azt kérjük Öntől, hogy 6 héten át fordítson kiemelt figyelmet a rendelésén megjelenő betegek törési kockázatának felmérésér

Mivel Ön az oszteoporózis diagnózisának felállításában kulcsfontosságú szerepet játszik, így az, hogy a beteg bekerül-e később a szakorvosi ellátórendszerbe, az Ön segítségén múlik.

Azon betegek számára, akik Önhöz az oszteoporózis gyanújával jelentkeznek, vagy akik Ön szerint életkorából, kórelőzményük alapján vagy életmódjuk által érintettetek lehetnek, kérjük, hogy végezze el pár perc alatt a FRAX tesztet.

Mi a FRAX teszt? Hogyan tudja Ön ezt használni?
A FRAX egy validált, valós adatokon alapuló 10 éves törési rizikót felmérő kérdéssor, mely néhány kattintással kitölthető, csupán pár percet vesz igénybe.

A FRAX teszt használatáról és részletes leírássáról alábbi linken keresztül olvashat: FRAX kitöltési útmutató

Kérjük, segítse Ön is programunkat, céljainkat, hogy azok a betegek, akik érintettek (jellemzően 65 év felettiek, illetve 50 év felett azok a betegek, akiknek korábban csonttörése volt), minél hamarabb részesülhessenek a szükséges terápiában.

Előre is köszönjük együttműködését, támogatását!

A Program célja

A program azért indult, mert hazánkban minden tizedik embert, azaz közel 1 millió magyart érint az osteoporosis és ezek egyharmada aktuálisan is fokozott törési kockázatban él, azaz bármikor szenvedhet csonttörést. Ennek a betegcsoportnak csupán 20%-a kap megfelelő kezelést. A betegség fő veszélyforrása nemcsak a törés, hanem a törés következményei is, ugyanis átlagosan a combnyaktörés szövődményeinek következtében évente 3-4 ezer ember hal meg a törést követő 1 éven belül, és a évente 6-7 ezer ember élethosszig tartó mozgáskorlátozottsággal gyógyul a törésből. A társadalom elöregedése és az egyre hosszabb várható élettartam miatt folyamatosan emelkedik a betegek száma.

Szándékunk, hogy az érintettek köréből kiszűrjük a magasabb kockázatú, potenciális betegeket és az egészségügyi ellátó rendszerben megfelelő helyre irányítsuk őket, így elérve, hogy szakszerű kezelésben részesüljenek.

Az Önnél megjelenő betegeken nagyon egyszerű módszerrel elvégezheti a 10 éves törési rizikó felmérését, melyhez pár percet igénybe vevő FRAX teszt használata javasolt. A FRAX egy validált, valós adatokon alapuló 10 éves törési rizikót felmérő kérdéssor, mely néhány kattintással kitölthető.

A teszt elvégzését követően a beteget szükség esetén irányítsa tovább a szakorvosi ellátó rendszerbe, - ezzel is segítve, hogy az igazán rászoruló betegek mihamarabb bekerülhessenek az osteoporosis centrumokba.

tovabbnetorj
tovabbnetorj
tovabbnetorj
tovabbnetorj
tovabbnetorj
tovabbnetorj